Ориз и леща с дребни мръвчици

 

 ОРИЗ И ЛЕЩА С ДРЕБНИ МРЪВЧИЦИ

Продукти:

2 ч.ч. ориз  -

150 гр. . Сварена леща

4 бр. пилешки фенери  

4. ч. л. сол, 1 щипка куркума  

2 скилитки чесън  ,  1/2 л. бульон, от сварените фенери

Начин на приготвяне:

 Сваряват се пилешките фенери и се обезкостяват, но без кожите. Оризът се слага в тавата.

Мръвките се добавят, като се наръсват всички подправки и чесъна нарязан на едро.

 Добавя се лещата и се заливат с бульона. 

Пече се на 300 градуса, ако фурната не е загрята предварително.

Приблизително време на печене - 20 минути.

Сервира се топло.





{START_COUNTER}