Кулинарни рецепти » Леща с пушени ребра

 Леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 500 г пушени свински ребра
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща заливаме с 1 л подсолена вода и варим на умерен огън. След като заври, прибавяме ребрата, а половин час по-късно – нарязания на ситно праз.

Загряваме олиото и пържим в него до поруменяване брашното. Поръсваме с червен пипер и разбъркваме. Сгъстяваме ястието с тази запръжка и готвим още 10 мин.

Накрая обезкостяваме ребрата, нарязваме на ситно месото, връщаме го при лещата, клокваме ястието и го поднасяме със салата спореда сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало